TASARIM VE İÇ MEKAN DEKORASYONUNDA İSVİÇRE ORTAKLIĞI: JAKOB SCHLAEPFER'DAN YENİLİKÇİ KUMAŞLAR

İleri Tüm Haberleri Görüntüleİleri

Zürih, Şubat 2012

Jakob Schlaepfer'in yaratıcı kumaşlarına inanlar yalnızca Chanel, Vivienne Westwood, Louis Vuitton, Marc Jacobs ve Jean Paul Gaultier gibi haute couture ve prêt-à-porter moda tasarımcıları değil. Swissôtel Hotels & Resorts da alışılmadık kumaşları ile küresel anlamda itibar kazanan, saygıdeğer St. Gallen merkezli kuruluş ile bir ortaklık kurmaktan mutluluk duyuyor. Özel ipek şallar "Swissôtel at home" çevrimiçi mağazasında (www.swissotelathome.com) artık satışta ve ilerleyen zamanlarda iç tasarımda Jakob Schlaepfer kumaşları ve duvar kağıtları da yer alacak.

"Phantom ve Valija olmak üzere koleksiyonumuzdaki iki özel kumaş Swissôtel için ipek şalların yapımında özel olarak seçildi" açıklamasında bulunuyor Jakob Schlaepfer Décor'un Yaratıcı Direktörü ve diğer görevlerinin yanı sıra Home Décor hattının sorumlusu Michele Rondelli. "Phantom kumaşı, farklı tonlarda yanardöner pırıltılar yaratan bronz, alüminyum ve bakır gibi metal lifler içeren yüksek teknolojili malzemeden elde edilmektedir. Ayrıca metre kare başına yalnızca 10 gram ağırlıkla dünyanın en hafif kumaşıdır. Kumaş, üzerine ışık düştükçe tıpkı sabun köpüğü gibi daha şeffaf hale gelmektedir. Bu çığır açan yenilik, Jakob Schlaepfer'e 2011 yılında RED DOT Design Award ve Design Preis Schweiz Award ödüllerini kazandırmıştır." Aynı zamanda Valija, mavi veya gri arka plan üzerinde sezona özel renklerin basıldığı en kaliteli İtalyan ipeğidir.

Her iki kumaş da Swissôtel Circles'ın markasını içermektedir; daire silüetleri "Yaşam Çarkı"ndan esinlenilmiş olup İsviçre'nin modern ve geleneksel motiflerini taşımaktadır. Swissôtel Circles, otel lobilerinde, misafir odalarında ve çevrimiçi mağazalardaki diğer hediyelik eşyalar üzerinde yer almakta olup dünya çapındaki 16 ülkede bulunan delüks otellerde bir tema yaratmakta ve uluslararası otel zincirinin İsviçre köklerini anımsatmaktadır. "Aynı değerlere sahip olmamız nedeniyle Jakob Schlaepfer bizim için ideal bir ortaktır" diyor Swissôtel Hotels & Resorts'un Faaliyetler bölümü başkan vekili Lilian Roten. "Bizim için de uluslararası bir ortamda İsviçre geleneği ile harmanlanmış yenilikçilik ve üstün kalite kurumsal felsefemizin kalbinde yer almaktadır."

1904 yılında St. Gallen'de işleme şirketi olarak kurulan Jakob Schlaepfer kumaş üretim şirketi her yıl tamamı canlı yaratıcılık ve yenilikle karakterize edilen yaklaşık 3000 kreasyon üretmektedir. Şirket yalnızca haute couture için kumaş üretimi yapmamaktadır: Şirket, 2008 yılında Décor koleksiyonunu sunmuştur ve şu anda perdeler, duvar kağıtları ve duvar kaplamaları üretmektedir - bazı ürünler son model lazer teknolojisi kullanılarak endüstriyel yöntemlerle üretilirken bazıları delikli sırlar, çiçekli şeritler veya payetler ile titizlikle elle dikilerek hala el yapımı şeklinde üretilmektedir. Daha fazla bilgi için www.jakobschlaepfer.com adresini ziyaret edin.

Swıssôtel Hotels & Resorts

Swissôtel Hotels & Resorts, (www.swissotel.com), ödüllü ve benzersiz bir delüks otel grubu olup, ünlü İsviçre konukseverliğini modern tasarım, kişiye özel hizmet, cazibe ve verimlilik ile birleştirmektedir. Popüler kaçamak destinasyonlarında ve şehir merkezlerinde yer alan oteller, iş ve alışveriş bölgelerine rahat ulaşım imkanı sağlamaktadır. Grubun İsviçre mirası sayesinde organizasyon yeteneği, ayrıntılara özen gösterileceği, emniyet ve üstün konuk deneyimi garanti edilmektedir.

Uluslararası otel zincirinin sahibi, dünya çapında Raffles, Fairmont ve Swissôtel markaları altında 101 otel ve tesisi bulunan lider global otel şirketlerinden FRHI Holdings Limited'dir. Şirket aynı zamanda Fairmont ve Raffles markalı Rezidansları, Gayrimenkulleri ve lüks özel rezidans kulüp tesislerini yönetmektedir.