SWISSÔTEL HOTELS & RESORTS, YIL BOYUNCA HİZMET VEREN DAĞ RESORTU OLARAK RUSYA'DA BİR OTEL AÇMAK İÇİN SÖZLEŞME İMZALIYOR

Gorky-Gorod Sochi
İleri Tüm Haberleri Görüntüleİleri

ZÜRİH, Eylül 2011

Swissôtel Hotels & Resorts, portföyüne bir diğer Rusya oteli ekliyor: Uluslararası otel zinciri, Rusya'nın Soçi kentinde yıl boyunca hizmet veren dağ resortu Gorky-Gorod'da bir otel açmak için yönetim sözleşmesini imzaladı. Bu delüks otel, 2014 Kış Olimpiyatları için zamanında tamamlanacak Krasnaya Polyana kış sporları alanının bir parçası olacaktır. O zamana kadar 59 kayak teleferiği aşağı ve yukarı yönde hizmet verecek olup yaklaşık 200 kilometrelik kayak pistlerine erişim sağlayacaktır.

Swissôtel Hotels & Resorts, uzun yıllardır son derece başarılı Swissôtel Krasnye Holmy, Moskova ile Rusya'da varlığını sürdürmektedir ve yakın zamanda misafirler bu otel zincirinin kayak tesisinde konaklama fırsatına sahip olacaktır. "Bu yeni otel için yaklaşık 158 seçkin oda ve suit ile altı teras katı, birçok restoran ve bar ve ayrıca Spa ve Spor Salonu planlanmaktadır" açıklamasında bulunuyor Swissôtel Hotels & Resorts'un Başkanı Meinhard Huck. "Şirketimize ait otellerin büyük bir kısmı temel olarak büyük metropollerde yer alan şehir veya iş otelleridir; bu, ilk kayak tesisimiz olacak. Özellikle Krasnaya Polyana'nın altyapı ve atmosfer bakımından Alpler'deki en ünlü dağ tesisleri ile kıyaslanabilir olduğu düşünüldüğünde, bu son derece heyecan verici bir projedir.

"Hükümetin çabaları, yatırımcıların katılımı ve Rusya'daki en büyük bankaların desteği sayesinde, Soçi, Rusya'daki ilk birinci sınıf tesis olma potansiyeline sahip" diyor NBB-Development'ın Genel Müdürü Sergey Kovalevsky. "NBB Development, yaşam ve Rusya'da dinlence olanağı sağlamak için modern, konforlu ve güvenli çevre yaratmayı küresel bir görev olarak görüyor."

"Swissôtel Hotels & Resorts ile sahip olduğumuz stratejik ortaklık, Gorky-Gorod'un misafirlerine ve ziyaretçilerine hem Olimpiyat Oyunları sırasında hem de özellikle Olimpiyat sonrasında uluslararası tesis standartlarını karşılayan yüksek kaliteli hizmetler sunmamıza yardımcı olmaktadır" ifadesinde bulunuyor NBB-Development'ın Genel Müdürü Yevgeny Kaplun.

Modern, yıl boyunca hizmet veren Gorky-Gorod, deniz seviyesinin 540m ila 2200 m üzerinde 863ha'lık alan üzerinde yer alan Krasnaya Polyana'daki Gornaya Karusel dağlık bölge arazisinde inşa edilmektedir. Gorky-Gorod, biri 540m diğeri 960m'de bulunan iki kayak köyünden oluşmaktadır. More than 740’000m2 of real estate for various purposes will be built in Gorky-Gorod. Olimpiyatlar sırasında Gorky-Gorod, 4.000'i aşkın uluslararası gazeteci için Olimpik basın köyüne ve alt basın merkezine ev sahipliği yapacaktır.

Gelecekte açılacak olan Swissotel, yukarı kasabanın merkezinde, ana alışveriş caddesi üzerinde yer almakta olup en önemli kayak tesislerine yalnızca birkaç metre uzaklıktadır. Misafirler, Gorky-Gorod'a, Moskova'ya uçakla iki saat, Viyana'ya ise uçakla üç saat uzaklıktaki Soçi Uluslararası Havaalanı üzerinden ulaşacaktır. Tesis yakın zamanda 30 dakikalık hızlı trenle Soçi Uluslararası Havaalanı'ndan Krasnaya Polyana'ya erişim sunacaktır. Gorky-Gorod 2014 yılından önce, Krasnaya Polyana'nın günde en fazla 50.000 misafire ve aynı anda 12.000 kişiye ev sahipliği yapma kapasitesine sahip dağ tesisi merkezi haline gelecektir.

Yaklaşık 3.400km2 araziye sahip olan Soçi, Karadeniz'in doğu kıyısında, Rusya'nın güneydeki bölgesi Krasnodar Krai'de yer almakta olup Rusya'dan yılda dört milyon ziyaretçiyi çekmektedir ve bu sayı yurt dışından gelen ziyaretçilerle giderek artmaktadır. Ilık iklim ve karla kaplı Kafkas Dağları'nın pitoresk manzaraları, ünlü halk figürleri ile popüler olan bu tatil tesisinin görülmeye değer temel unsurlarıdır. Yalnızca 40 km uzaklıktaki Krasnaya Polyana bölgesinde haziran ayında da kar bulunması nedeniyle plaj tatili ile
kayak gezisini birleştirmek son derece kolaydır. Krasnaya Polyana, 2014 Kış Olimpiyatları'nda açık havada gerçekleştirilecek tüm etkinliklerin mekanı olacaktır; kapalı alan etkinliklerinin tümü ise Soçi kentinde yapılacaktır.

Swıssôtel Hotels & Resorts

Swissôtel Hotels & Resorts, ödüllü ve benzersiz bir delüks otel grubu olup, ünlü İsviçre konukseverliğini modern tasarım, kişiye özel hizmet, cazibe ve verimlilik ile birleştirmektedir. Popüler kaçamak destinasyonlarında ve şehir merkezlerinde yer alan oteller, iş ve alışveriş bölgelerine rahat ulaşım imkanı sağlamaktadır. Grubun İsviçre mirası sayesinde organizasyon yeteneği, ayrıntılara özen gösterileceği, emniyet ve üstün konuk deneyimi garanti edilmektedir.

Uluslararası otel zincirinin sahibi, dünya çapında Raffles, Fairmont ve Swissôtel markaları altında 101 otel ve tesisi bulunan lider global otel şirketlerinden FRHI Holdings Limited'dir. Şirket aynı zamanda Fairmont ve Raffles markalı Rezidansları, Gayrimenkulleri ve lüks özel rezidans kulüp tesislerini yönetmektedir.