FERNANDO BOTERO'DAN MIKE BERG'E: MODERN SANAT GALERİSİ OLARAK DELÜKS BİR OTEL

Swissôtel Grand Efes İzmir çağdaş sanat
İleri Tüm Haberleri Görüntüleİleri

İZMİR, Mayıs 2010

Swissôtel Grand Efes, İzmir'in misafirleri çağdaş sanat dünyasına yakından bakmaya davet ediliyor. Otelin geneli, kompleks genelinde sergilenen Kolombiyalı ressam ve heykeltıraş Fernando Botero ve Türkiye'nin önde gelen modern sanat yorumcusu Devrim Erbil gibi sanatçıların eserleri ile modern sanat galerisine benzemektedir. Tanınmış sanatçıların sergileri otelin sahibi MV Holding tarafından, "Dünyanın Önde Gelen Otelleri" arasında yer alan otelin ikinci açılış yıl dönümünde yayımlanan "Art in a modern space: Grand Efes" (Modern ortamda sanat: Büyük Efes) kitabına odaklanmaktadır.

1000'i aşkın serginin yer aldığı, sürekli gösterimde olan sanat koleksiyonu Botero'nun 2,5 metre uzunluğundaki 'horserider' çalışması ile misafirleri henüz otele girmeden selamlıyor. Misafirler lobiye girdiklerinde, 1999'yılından bu yana İstanbul'da yaşayan Amerikalı sanatçı Mike Berg'in büyük bronz çalışması ile karşılaşacak olup Türk sanatçı Mithat Şen'in tablolarına göz atma fırsatını yakalayacaktır. Swissôtel Grand Efes, yalnızca ortak kullanıma açık alanlarında, restoranlarında, barlarında, bahçe ve spa alanlarında sanat eserleri sunmamaktadır; her bir otel odasında da Güneş Çınar, Yaşam Şaşmazer, Alev Gözonar, Kemal Önsoy, Gültekin Çizgen, Zeynep Eren, Serdar Arat, Levent Morgök ve Melek Mazıcı gibi modern sanatçıların iki veya üç çalışmasını içermektedir.

Sergi geneli hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için MV Holding tarafından yayımlanan "Art in modern space" kitabı zengin bilgiler sunmaktadır. Kitap çalışmaların her birini anlatmakta olup misafirlere otelde yollarını bulmaları için bir zemin planı içermektedir. Ayrıca kitapta, 1960'larda birçok önemli misafirin seçkin toplantı yeri olan Grand Hotel Efes'in hikayesini anlatmaktadır.

Otelin genel müdürü Stuart Chase, gösterimdeki sanat eserlerinden heyecan duymakta olup şu açıklamaları yapıyor: "Böylesine çeşitli bir modern sanat koleksiyonunu sunmaktan onur duyuyoruz ve otelimizin misafirlerinden sürekli olarak olumlu geri bildirimler alıyoruz. Sanat severler İzmir'deki otelimizde kendilerini buluyor."

Otel 55 modern suit dahil olmak üzere 402 misafir odasına ev sahipliği yapmakta olup kentin iş ve alışveriş bölgesinin hemen yakınında, Adnan Menderes Havalimanı'na ise 15 dakikalık uzaklıkta yer almaktadır. Çağdaş lükslük, yüksek teknolojiye sahip olanaklar ve Ege Denizi, büyük bahçe ya da Kordon'un nefes kesici manzaraları talepkar iş seyahatinde olan misafirleri ve bağımsız, eğlence amaçlı seyahat edenleri beklemektedir.

Ayrıca Swissôtel Grand Efes, İzmir; uluslararası ve yerel konferanslar ve etkinlikler için ideal bir mekandır; Grand Efes Kongre Merkezinin toplantı odaları ve balo salonu, bölgenin en büyük konferans merkezi olup en fazla 3000 kişi kapasitelidir. Son teknolojiye sahip donanımlar ve uzman toplantı personeli, her şeyin sorunsuzca ilerlemesini ve her etkinliğin başarıya ulaşmasını sağlamaktadır. Toplam 1500 m²'lik alana yayılan sergi alanı iki bölgeye ayrılabilir ve 250 araçlık kapasiteye sahip otopark otelin etkinliklerine katılan misafirler tarafından kullanılabilir.

Otelin bir diğer öne çıkan olanağı ise Türkiye'de "Dünyanın Önde Gelen Spaları" ödülünün kazanan tek spa olan Amrita Spa & Wellness merkezidir. Toplam 5500 m²'lik alana yayılan tesisler arasında buhar banyoları, buz odası, Jakuzi, VIP suit, geleneksel Türk hamamı, kapalı ve açık yüzme havuzları, tenis kortu ve geniş bir egzersiz alanı yer almaktadır.

Swissôtel Grand Efes, İzmir bünyesinde gecelik 130 EUR'dan başlayan çift kişilik odalar mevcuttur. Daha fazla bilgiye www.swissotel.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Swıssôtel Hotels & Resorts

Swissôtel Hotels & Resorts, ödüllü ve benzersiz bir delüks otel grubu olup, ünlü İsviçre konukseverliğini modern tasarım, kişiye özel hizmet, cazibe ve verimlilik ile birleştirmektedir. Popüler kaçamak destinasyonlarında ve şehir merkezlerinde yer alan oteller, iş ve alışveriş bölgelerine rahat ulaşım imkanı sağlamaktadır. Grubun İsviçre mirası sayesinde organizasyon yeteneği, ayrıntılara özen gösterileceği, emniyet ve üstün konuk deneyimi garanti edilmektedir.

Uluslararası otel zincirinin sahibi, dünya çapında Raffles, Fairmont ve Swissôtel markaları altında 101 otel ve tesisi bulunan lider global otel şirketlerinden FRHI Holdings Limited'dir. Şirket aynı zamanda Fairmont ve Raffles markalı Rezidansları, Gayrimenkulleri ve lüks özel rezidans kulüp tesislerini yönetmektedir.