SWISSÔTEL SOCHI KAMELIA: RUSYA'NIN KARADENİZ KIYISINDA RESORT OTEL İÇİN YÖNETİM SÖZLEŞMESİ

Swissôtel Hotel Russia Sochi
İleri Tüm Haberleri Görüntüleİleri

ZÜRİH, Mayıs 2011

Swissôtel Hotels & Resorts, portföyüne bir diğer Rusya oteli ekliyor: İsviçre kökenli uluslararası otel zinciri, Rusya'nın Soçi kentinde delüks bir otel için yönetim sözleşmesi imzaladı. Sahil destinasyonu olarak ün kazanan Soçi, Kafkas Dağları'na yakın konumu sebebiyle 2014 Kış Olimpiyatları için ev sahibi şehir olarak seçildi. Ardından şehir on yıl boyunca Rusya Formula 1 Grand Prix'ine ev sahipliği yapacaktır.

Swissôtel Hotels & Resorts already has a presence in Russia, having run the highly successful Swissôtel Krasnye Holmy, Moskova, for many years, and soon guests of the hotel chain will also have the opportunity to stay in a beach resort in Sochi. “200 deluxe rooms and Suites, several restaurants and bars, 1000m meeting space as well as a Pürovel Spa are planned for the new hotel,” explains Meinhard Huck, President Swissôtel Hotels & Resorts. "Şirketimiz bünyesindeki otellerin birçoğu genel olarak büyük metropollerde bulunan şehir otelleridir; ancak Swissôtel Sochi Kamelia eski ağaçlar ve özel bir plaj içeren muhteşem bir parkta, bir sahil resortu olacaktır. Hem eğlence amaçlı seyahat eden turistlerin hem de iş seyahatinde olan kimselerin burada konforlu vakit geçireceğine eminim." Bu yeni otel iki modern yan kanata sahip tarihi bir binanın restorasyonu olacaktır - 2013 yılında açılması planlanmaktadır.

Gelecekte açılacak olan Swissôtel Sochi Kamelia'nın sahip şirketi, 1993 yılında kurulan, toplamda 400.000 m2'nin üzerinde büyük ölçekli 40 proje tamamlayan ve Rusya'nın başkentinin ayrılmaz bir kentsel simgesi haline gelmiş, emlak ve geliştirme şirketi OAO Sistema-Hals olacaktır. OAO Sistema-Hals, 2006 yılında Londra Borsası'nın Ana Pazarında listelenen ilk Rusya geliştiricisi olmuştur ve şu anda şirketin gelişim portföyünde yaklaşık 80 proje yer almaktadır. "Swissôtel'ler bu benzersiz tesiste üst düzey hizmet ve yönetim sağlayacak olup Karadeniz kıyısının misafirperver iş yaşamında kesinlikte pozitif bir trend oluşturacaktır" açıklamasında bulunuyor OAO Sistema-Hals'ın Başkan Yardımcısı ve İş Geliştirme ve Strateji Bölümü Başkanı Evgeny Borkin.

Soçi Karadeniz'in doğu kıyısında, Rusya'nın güney bölgesi Krasnodar'da yer almakta olup her yıl Rusya'dan yaklaşık dört milyon ziyaretçi çekmektedir ve bu sayı yurt dışından gelen ziyaretçilerle giderek artmaktadır. Ilık iklim ve karlarla kaplı Kafkas Dağları'nın pitoresk manzaraları Rusya halkı arasında popüler olan tatil resortunun görülmeye değer temel unsurlarıdır. Tesise 70 km uzaklıktaki Krasnaya Polyana'da karların haziran ayına kadar kalması nedeniyle, plaj tatili ve kayak gezisini harmanlamak son derece kolaydır. Krasnaya Polyana, 2014 Kış Olimpiyatları'nda açık havada gerçekleştirilecek tüm etkinliklerin ana mekanı olacaktır; kapalı alan etkinliklerinin tümü ise Soçi kentinde yapılacaktır.

Swıssôtel Hotels & Resorts

Swissôtel Hotels & Resorts, ödüllü ve benzersiz bir delüks otel grubu olup, ünlü İsviçre konukseverliğini modern tasarım, kişiye özel hizmet, cazibe ve verimlilik ile birleştirmektedir. Popüler kaçamak destinasyonlarında ve şehir merkezlerinde yer alan oteller, iş ve alışveriş bölgelerine rahat ulaşım imkanı sağlamaktadır. Grubun İsviçre mirası sayesinde organizasyon yeteneği, ayrıntılara özen gösterileceği, emniyet ve üstün konuk deneyimi garanti edilmektedir.

Uluslararası otel zincirinin sahibi, dünya çapında Raffles, Fairmont ve Swissôtel markaları altında 101 otel ve tesisi bulunan lider global otel şirketlerinden FRHI Holdings Limited'dir. Şirket aynı zamanda Fairmont ve Raffles markalı Rezidansları, Gayrimenkulleri ve lüks özel rezidans kulüp tesislerini yönetmektedir.