SWISSÔTEL HOTELS & RESORTS, 30. YILINI KUTLUYOR – BİR BAŞARI HİKAYESİ

İleri Tüm Haberleri Görüntüleİleri

ZÜRİH, Ocak 2010

Swissôtel Hotels & Resorts, yeni yılı kutlamak için her türlü gerekçeye sahip: Bu yıl, Swissotel otel zinciri 30 yaşına giriyor. Yalnızca birkaç otelle 1980 yılında hizmet vermeye başlayan bu girişim, şimdi beş kıtadaki 17 ülkede delüks otellerden oluşan seçkin ve uluslararası üne sahip bir otel zincirine dönüşmüştür.

Şirketin maceralı tarihi kuruluşu yıllar önce Swissair ve Nestlé'nin kuruluşu ile başladı. Şirket başlangıç portföyünü Cenevre'deki Hotel Le Président'i alarak ve New York'taki Hotel Drake, Berne'deki Bellevue Palace ve Zürih'teki Hotel International için yönetim sözleşmeleri imzalayarak başladı. Otel grubu 1990 yılında SAirRelations/SAir Group'un yüzde yüz iştiraki haline geldi ve 1996 yılında merkez ofisi Zürih'ten New York'a taşındı. Swissôtel Hotels & Resorts, 2001 yılında, Swissair kurulmadan hemen önce Singapur'daki Raffles Holdings Limited'e satıldı. Gayrimenkul ve şirket yönetiminde uzmanlaşmış global bir özel yatırım grubu olan Los Angeles merkezli Colony Capital LLC firması 2005 yılında, o zamanlar Swissôtel ve Raffles markalarına sahip olan Raffles International'ı satın aldı.

Ardından Mayıs 2006'da, Colony Capital, Kingdom Hotels International ile birlikte "Fairmont Raffles Holdings International" (FRHI) adı altında Kanada, ABD, Singapur ve İsviçre'de bölgesel ofislerle iş ortaklığına başladı. Grup şu anda üç güçlü marka ismi altında 25'i aşkın ülkede yaklaşık 100 otelden oluşmaktadır: Fairmont, Raffles ve Swissôtel Hotels & Resorts.

Yeni çatı marka altında, Swissôtel Hotels & Resorts'un kurumsal ofisi yeniden Zürih'e taşındı ve 2003 yılından bu yana, Almanya doğumlu Meinhard Huck şirketin başkanlığını yapmaktadır. Dolu dolu geçen 30 yıllık geçmişin ardından Swissôtel Hotels & Resorts, hem iş hem de eğlence amaçlı seyahat yapan misafirlerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmektedir. Delüks oteller karakteristik İsviçre dokunuşları ve olağanüstü seviyede İsviçre misafirperverliği ile harmanlanmış modern tasarımı ile ünlüdür. Swissôtel ismi uzman ve güler yüzlü kişisel hizmeti temsil etmektedir. Oteller dünya çapında ana destinasyonlarda ve metropollerde yer almaktadır ve birçoğu kent merkezinde, alışveriş ve iş bölgeleri ile görülmeye değer yerel yerlerin hemen yakınında bulunmaktadır. Swissôtel kuruluşlarının birçoğu uluslararası ödüller kazanmıştır.

" Swissôtel adı, 1980 yılında her biri kendi kimliğine sahip ayrı otelleri kapsıyordu. Ancak günümüzde bu isim kurumsal kimliği ve marka ismi otel endüstrisinde üstün kalitenin sembolü haline gelen olağanüstü bir uluslararası otel zincirini temsil etmektedir" açıklamasında bulunuyor Swissôtel Hotels & Resorts'un Başkanı Meinhard Huck. "Misafirlerimizle birlikte, 2010 yılında şirketimizin yıl dönümünü resmi olarak kutlama şansına sahip olmaktan mutluluk duyuyoruz."

Swıssôtel Hotels & Resorts

Swissôtel Hotels & Resorts, ödüllü ve benzersiz bir delüks otel grubu olup, ünlü İsviçre konukseverliğini modern tasarım, kişiye özel hizmet, cazibe ve verimlilik ile birleştirmektedir. Popüler kaçamak destinasyonlarında ve şehir merkezlerinde yer alan oteller, iş ve alışveriş bölgelerine rahat ulaşım imkanı sağlamaktadır. Grubun İsviçre mirası sayesinde organizasyon yeteneği, ayrıntılara özen gösterileceği, emniyet ve üstün konuk deneyimi garanti edilmektedir.

Uluslararası otel zincirinin sahibi, dünya çapında Raffles, Fairmont ve Swissôtel markaları altında 101 otel ve tesisi bulunan lider global otel şirketlerinden FRHI Holdings Limited'dir. Şirket aynı zamanda Fairmont ve Raffles markalı Rezidansları, Gayrimenkulleri ve lüks özel rezidans kulüp tesislerini yönetmektedir.