"DEEP SLEEP" ODALARI SAYESİNDE GECE BOYU RAHAT UYUYUN

İleri Tüm Haberleri Görüntüleİleri

BERLİN, Mar 2012

Swissôtel Berlin bünyesinde, uyku sorunu yaşayan stresli şirket yöneticileri ve konuklara gelecekte DeepSleep Paketini deneme şansı sunulacaktır. Paket, uyku danışmanı Dr. Michael Feld ile Swissôtel Berlin işbirliğinin sonucunda geliştirilen Chrono-Health Konseptinin bir parçasıdır ve özel bir fırsat olarak sunulmaktadır. Bu isteğe bağlı ekstra fırsat için bugünden itibaren rezervasyon yapılabilir. Standart oda fiyatının üzerine 60,00 euro ödeyerek faydalanabileceğiniz DeepSleep Paketi, sağlıklı bir uykuyu desteklemekte ve hatta konukların kilo vermesine yardımcı olabilmektedir. DeepSleep Paketi; ışık terapisi, güç uykusu, seyreltilmiş hava soluma, aromaterapi, seçkin besin takviyeleri ve binaural ritimler yardımıyla uyku kalitesini iyileştirme gibi etkili önlemlerin özel birleşimi yoluyla biyolojik, psikolojik ve fizyolojik yenilenmeyi desteklemeye yönelik bilimsel bir konsepttir.

“DeepSleeper” olarak adlandırılan konuk, güne aydınlık ışık lambasının (10.000 lüks) karşısında 30 dakikalık bir seansla başlar. Alternatif olarak, oturmayı sevmeyen konuklar, kulaklık şeklinde tasarlanan Valkee imzalı "mobil ışığı" kullanabilir. Kahvaltıdan önce, konuklara Özel Şef Danijel Kresovic tarafından hazırlanan ve içindeki çeşitli bitkilerle enerji verici bir etkiye sahip olan güç içeceği de servis edilir. Limon otu esansları ve turunçgil yağları kullanılarak hazırlanan aromaterapi seansı da düzenlenmektedir. Kokular, beyinden geçerek doğrudan beynin duygularla ilişkili bölümlerine iletilir. Dolayısıyla, aromalar güçlü bir uyarıcı olabilir ve -doğru kullanılması halinde- canlandırıcı bir etki yaratabilir. Bu üç bileşenin birlikte kullanımı ile daha iyi bir performans, mod ve zindelik sağlanır. Bu sayede konuk kendini daha uyanık hisseder ve daha fazla canlılık hissine sahip olur.

Öğle molası boyunca, stresli yönetici Swissôtel Berlin PowerNap Lounge bölümünde öğleden sonrası için enerjisini tazeleyebilir. Pek çok insanın metabolizması, saat 14.00 - 16.00 arasında düşüşe geçer. Bu düşüş, güç uykusunun yardımıyla başarılı bir şekilde aşılabilir. Eurofoam tarafından hazırlanan "Inemuri Loungers" uyku koltukları, fizyoterapistler ve uyku uzmanları eşliğinde geliştirilmiş olup, optimum güç uykusu için özel olarak şekillendirilmiştir. Dinlendirici bir renk ve ses ambiyansıyla birleştirilen vücut, zihin ve ruha yönelik 20-30 dakikalık keyifli dinlenme olanağı sayesinde, konuk kendini canlanmış hisseder ve öğleden sonra daha iyi performans gösterebilir. Düzenli yapılması halinde, kalp krizi riskini bile azaltması mümkündür.

Akşamları PowerNap Lounge'ta bulunan özel dağ havası jeneratörü ile 30 dakikalık seyreltilmiş hava soluma seansı, zihinsel ve fiziksel gerginlik düzeylerini azaltmak üzere tasarlanmıştır. Seyreltilmiş hava soluma, kan damarlarını genişleterek rahatlamaya yardımcı olan nitrojen monoksidin kan akışına karışmasına neden olur. Bu sayede kan basıncı düşer ve keyifli bir rahatlama hissi gelir, bu da daha derin uykuyu teşvik eder. Bu bileşenler de vücudu ve zihni yatıştırmaya yardımcı olmak üzere tasarlanmış bitki karışımları içeren özel bir DeepSleep İçeceği ile tamamlanır. Akşamın geç saatlerinde düzenlenen aromaterapi seansı, lavanta ve ıtır gibi sakinleştirici aromalara dayalıdır. "DeepSleeper" konuklar ayrıca kilo vermek isterse, seyreltilmiş hava cihazını koşu bandı üzerinde kullanmak da mümkündür. Seyreltilmiş havada egzersiz, yağ yakma oranını yüzde 30 değerine kadar yükseltir. Son olarak, konuğun DeepSleep aşamasına geçmesine yardımcı olmak için normal yastık yerine özel bir "ses yastığı" temin edilir. Ses yastığı, "binaural ritim" olarak bilinen sesler çalarak rahatlatıcı uyku beyin dalgaları düzeyini artırır ve dinlendirici bir uyku deneyimini kolaylaştırır.

 

Dr. Michael Feld Hakkında
Köln yakınında yaşayan Dr. Michael Feld, Alman Uyku Araştırmaları ve Uyku Tıbbı Birliği'nin (“DGSM”) bir üyesidir. Köln'de tıp eğitimi alan Michael Feld, 2000 yılında doktorluk diplomasına sahip olmuştur. Kariyerine Nordseeklinik Westerland/Sylt'te başlamış, burada bir meslektaşıyla birlikte uyku laboratuvarını yönetmiştir. Dr. Feld, 2005 yılında pratisyen hekim olmaya hak kazanmış, 2007 yılında ise resmi olarak uyku uzmanı (DGSM) unvanını almıştır. Ocak 2009 tarihinde Frechen-Königsdorf kentinde holistik genel tıp ve uyku tıbbı kliniğini kuran Dr. Feld, bugün Kuzey Ren-Vestfalya tıp derneğinde uyku uzmanı olarak kayıtlıdır. Köln'deki Rheinauhafen'de 2011 yılında ikinci kliniğini açmıştır. Hekimliğe ek olarak, Dr. Feld yakında yayınlanacak olan tıp sektörüne yönelik yeni dergi "Schlaf & Stress" üzerinde çalışan dört editörden biridir (derginin ilk sayısı Schattauer-Verlag, Stuttgart tarafından 2013 ilkbaharında yayınlanacaktır). Ayrıca Dr. Feld, Frankfurter Allgemeine Zeitung ve diğer yayınlar için de yazı yazmaktadır. Bununla birlikte, “Der Gesundmacher” (WDR) ve “Die Ärzte” (ZDF) gibi TV programlarında da düzenli olarak yer almaktadır.

 

Swissôtel Berlin
Swissôtel Berlin, Batı Berlin’in sayısız kafe, mağaza, tiyatro ve sinema ile dolu olan dünyaca ünlü gezinti yeri Kurfürstendamm'da yer almaktadır. Çok sayıda turistik yerin de bulunduğu bu bölgede, örneğin Gedächtniskirche otelin hemen yakınındadır. Gerkan, Marg & Partner mimarları tarafından tasarlanan çağdaş bir binaya sahip otelde en fazla 350 kişi kapasiteli on konferans odası bulunmaktadır. Özel etkinlikler, Event Kochstudio 44 dahilinde düzenlenebilir. Swissôtel Berlin'in zarif döşenmiş 316 adet odası ile lineer iç mimarisi, otelin kendi olfaktör tasarımı ve modern sanatçılara ait eserlerin yer aldığı düzenli olarak değişen sergilerle tamamlanmaktadır. Zamansız bir ambiyans ve Ku'damm manzarası sunan Restaurant 44 dahilinde, Özel Şef Danijel Kresovic açık mutfağı, yenilikçi sunumu ve taze, yerel malzemeleriyle ünlenmiştir. Çatı terasındaki bitki bahçesinde baş şefin yemekleri için özel olarak yetiştirilen 35 nefis bitki bulunmaktadır. Daha fazla bilgi, www.swissotel.com/berlin/ adresinde bulunabilir.

Swıssôtel Hotels & Resorts

Swissôtel Hotels & Resorts, ödüllü ve benzersiz bir delüks otel grubu olup, ünlü İsviçre konukseverliğini modern tasarım, kişiye özel hizmet, cazibe ve verimlilik ile birleştirmektedir. Popüler kaçamak destinasyonlarında ve şehir merkezlerinde yer alan oteller, iş ve alışveriş bölgelerine rahat ulaşım imkanı sağlamaktadır. Grubun İsviçre mirası sayesinde organizasyon yeteneği, ayrıntılara özen gösterileceği, emniyet ve üstün konuk deneyimi garanti edilmektedir.

 

Uluslararası otel zincirinin sahibi, dünya çapında Raffles, Fairmont ve Swissôtel markaları altında 101 otel ve tesisi bulunan lider global otel şirketlerinden FRHI Holdings Limited'dir. Şirket aynı zamanda Fairmont ve Raffles markalı Rezidansları, Gayrimenkulleri ve lüks özel rezidans kulüp tesislerini yönetmektedir.