FRHI Hotels & Resorts Mısır'daki Büyümesini Sürdürüyor; Citystars Properties ile İki Yeni Otel Anlaşması İmzalıyor

Swissotel Katameyah oluşumu
İleri Tüm Haberleri Görüntüleİleri
PDF’i İndirin

Dubai, Nis 2015

Yeni Fairmont ve Swissôtel projeleri gelecek beş yılda %50 büyümek için FRHI'nin global büyüme planını desteklemektedir

Fairmont Hotels & Resorts, Swissôtel Hotels & Resorts ve Raffles Hotels & Resorts'un ana şirketi olan FRHI Hotels & Resorts (FRHI), daha önce açıkladığı Şarm El-Şeyh'deki üç marka otelin son durumunun yeni ayrıntılarını duyurduktan sonra bugün Mısır'daki iki yeni otel projesinin son durumunu açıkladı.

FRHI, beş projeyi de markaya taşımak ve yönetmek için Mısır'da yüksek kaliteli çok amaçlı gayrimenkul büyümesinin bir lideri olan Citystars Properties ile anlaşmalar imzaladı. Yeni oteller, tamamlandığında Mısır'daki lüks otel şirketinin iş dünyasındaki yerini ikiye katlayacak.

İki yeni projede ikisi de 2020'den önce açılması planlanan, Hurgada'nın güneyindeki Soma Bay'da bir Fairmont otel ve Katameya, Mısır'da bir Swissôtel tesisi bulunuyor. Özel bir tatil destinasyonu olan Soma Bay, Kızıldeniz kıyısındaki Mısır'ın doğu kıyılarında ideal bir konuma sahiptir ve Hurgada Uluslararası Havaalanına sadece 20 dakika uzaklıktadır. Ayrıca, panoramik çöl ve dağ manzaraları sunmakta olup dört tarafı denizle çevrilidir ve bölgedeki en kapsamlı dalış ve uçurtma sörfü tesislerine sahiptir.

Swissôtel Katameyah, FRHI çatısı altında 2020'den önce Kahire'de açılacağı açıklanan ikinci tesistir. 250.000 metrekarelik bir alanı kaplayan çölün ortasındaki yeşil bir vahayla 'Yeni Kahire' adı verilen Katameyah, önemli ve gelecek vaat eden bir rezidans, ticari ve yaşam tarzı bir oluşumdur. Alanda halihazırda lüks bir perakende satış ve eğlence merkezi, lüks rezidans kuleleri ve bir özel sağlık ve zindelik merkezi bulunmaktadır.

FRHI'nin Ortadoğu, Afrika ve Hindistan'daki işletmelerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Sami Nasser şunları söyledi: "Şarm El-Şeyh projesinin yanı sıra iki yeni imza, tümü şehirdeki önemli şehir simgeleri olan, Kahire'deki mevcut üç Fairmont otelimizi tamamlıyor." "Bu artan gelişim faaliyeti bu destinasyona verdiğimiz taahhüdü ve planlanmış pazar potansiyelimizi destekliyor."

10 milyon metrekarelik çok amaçlı örnek bir bütün oluşumun parçası olan Fairmont Soma Bay, bir otel konseptinde markanın oteli olan Fairmont Gold dahil olmak üzere 300 konuk odası ve suite ve 150 Fairmont markalı satılık Rezidanslara sahiptir. Geniş yiyecek ve içecek portföyü tüm gün açık bir yemek salonu, lobi lounge ve bar, sahil büfesi ve spesiyal restoranı sunmaktadır. Otel ayrıca 2.500 metrekareden fazla toplantı ve etkinlik alanıyla iş amaçları, teşvik grupları ve özel etkinlikler için gözde olacaktır. El değmemiş bir sahilin yanı sıra bir zindelik merkezi ve spa, sunulan boş zaman aktivitelerini tamamlayacak.

Swissôtel tesisinde, Swissôtel Living konseptine sahip 250 konuk odası ve suit ve 50 lüks rezidans dairesi bulunacak. Otel ayrıca 38 Swiss Executive Club oda ve 1.700 metrekarelik bir toplantı alanı sunacaktır. Bir spesiyal restoranı, şehir kafesi ve mutfak görünümüne sahip lobi lounge dahil olmak üzere geniş bir restoran ve lounge yelpazesi ve Alp mevsimlerinden esinlenilen signature Pürovel Spa & Sport, konukların canlanmalarını ve hem beden hem de zihinlerini dinçleştirmelerini sağlayacak.İki yeni projenin yanı sıra, Fairmont, Raffles ve Swissôtel tesislerinin özelliklerine sahip Citystars Şarm El-Şeyh oluşumu 22 km'lik beyaz kumlu sahiller, 18 delikli Colin Montgomerie golf sahası ve Guinness Dünya Rekorlarına girmiş dünyanın yüzülebilir insan yapımı en büyük kristal mavisi lagün dahil olmak üzere 7,5 milyon metrakareden fazla bir alana yayılmıştır. Çok çekici merkezi bir yerde bulunan Crystal Lagoon eğlence, yüzme ve su sporları için kullanılan çölle çevrili 120.000 metrekarelik bir vahadır. Lagün, tamamlandığında enerji tasarruflu teknolojilere ve uygulamalara uyumlu olmasının yanı sıra bir sahil cenneti olacak.

Kompleks, Dubai'deki Dubai Creek Golf Course & Yacht Club, the One & Only Royal Mirage otel ve Bab El Shams Desert Resort'un aralarında yer aldığı çalışmalarla ünlü bir mimarlık uygulaması olan Godwin Austen Johnson tarafından tasarlanmıştır. Fairmont, Kahire'de Fairmont Nile City, Fairmont Towers, Heliopolis ve Fairmont Heliopolis dahil olmak üzere şu anda Mısır'da birçok tesis işletmektedir.

 

###

 

FRHI Hotels & Resorts Hakkında
FRHI Hotels & Resorts (FRHI), Raffles, Fairmont ve Swissôtel markaları altında global olarak 125'den fazla otel ve markalı rezidans teklifi sunan lider bir lüks otel yönetim şirketidir. Şirketin lüks ve konforlu otellerinin özel portföyü ünlü ikonların, birinci sınıf tatil köylerinin ve şehir merkezlerinde bulunan zarif otellerin özelliklerini taşır. Fairmont Dubai, Raffles Singapur, Swissôtel The Bosphorus, Fairmont San Francisco ve Londra'daki The Savoy Otel saygın otellerden bazılarıdır. Özel otel markalarını büyütmeye odaklanan şirket aynı zaman Çin, Rusya, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Devletler'deki heyecan uyandıran projeler dahil olmak üzere dünya genelindeki önemli yerlerde yeni oteller yapmaktadır. Şirket ayrıca Raffles, Fairmont ve Swissôtel markalarının özel lüks rezidans kulüplerini, tam mülkiyet rezidanslarını ve hizmet sunan rezidans tesislerini yönetmektedir. Daha fazla bilgi için frhi.com adresini ziyaret edin.

 

Daha fazla bilgi için:

Alka Winter
Yönetici, Halkla İlişkiler, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan
FRHI Hotels & Resorts
+971 50 652 8204
alka.winter@frhi.com

Clare Riddle
Halkla İlişkiler ve Medya İlişkileri Yöneticisi
Seven Media
056 149 7424
clareriddle@sevenmedia.ae

 

SWISSOTEL HOTELS & RESORTS

Swissotel Hotels & Resorts ilk olarak büyük dağları ve eşit yüksek yaşam koşullarıyla bilinen İsviçre ülkesinde kuruldu. Çağdaş İsviçre tarzı ve yerel hayattan ilham alan zarafeti, lüks otellerden hoşlanan, ancak geleneksel odalar yerine modern bir yenilik anlayışını tercih eden iş ve tatil amaçlı konukları kendisine çekmektedir. Seyahat eden kişilerin tam da bulunmak istedikleri yerde konumlanan Swissotel, misafirlerine hem iş hem de alışveriş alanlarına kolay erişim sağlayabilecekleri, şehrin merkezinde konaklama deneyimi sunuyor. Swissotel otelleri, dünyanın dört bir yanında uygun birer konuma sahip olan 30 adet yerde bulunabilir, üstelik dahası da gelecektir. Her bir Swissotel şubesi, konukları için İsviçre sürdürülebilirlik standartlarını uygulamaktadır. Aslında Swissotel'in bir misyonu var: konuklara, ekip üyelerine ve çevreye eşit ölçüde saygılı davranmak. Swissotel; Raffles, Fairmont ve Swissotel markaları altında dünya çapında 110 adet otele sahip önde gelen global otel şirket FRHI Hotels & Resorts'un bir parçasıdır. Ancak Swissotel ne kadar dünya markası haline gelirse gelsin, tıpkı kurulduğu ülkenin kendisi gibi, ruhen küçük kalmaya devam edecektir.