Swissotel İlk Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımlıyor

Swissotel Sürdürülebilirlik Anlayışı
İleri Tüm Haberleri Görüntüleİleri
PDF’i İndirin

Zürih, Aralık 2012

Sürdürülebilir gelişime olan bağlılığının bir parçası olarak Swissôtel Hotels & Resorts, genel kullanıma açık ilk sürdürülebilir raporunu yayımlamaktan gurur duyuyor. Bu rapor, küresel otel grubunun misafirlerini ve hissedarlarını grup genelindeki sürdürülebilirlik faaliyetlerine ilişkin uzun vadeli stratejiler, hedefler, girişimler ve performans hakkında bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Geçtiğimiz üç yılda, Swissôtel Hotels & Resorts, küresel sürdürülebilirlik stratejisi ve altyapısının uygulamasını zirveye taşıyarak sağlam ve stratejik bir sürdürülebilirlik çerçevesi geliştirmiştir. Bu stratejinin sistematik bir şekilde uygulanabilmesi için tüm otellerde web tabanlı, entegre bir sürdürülebilirlik yönetim sistemi tasarlanmıştır. İstikrarlı standartlara erişildiğinden emin olmak için tüm lokasyonlar Swiss Association for Quality & Managements Systems (SQS) tarafından değerlendirilmiş ve başarılı bir şekilde sertifikalandırılmış olup uluslararası düzeyde tanınmış ISO 9001 (kalite yönetimi), ISO 14001 (çevre yönetimi) ve OHSAS 18001 (iş yeri sağlığı ve güvenliği) standartlarını karşılamaktadır. Harici ortaklarla işbirliği içerisinde raporlama araçları ve analitik araçlar geliştirilmiş ve uygulanmıştır; bu sayede sosyal ve çevresel girişimlerin verimliliği ölçülebilmiş ve değerlendirilebilmiştir. Buna, kurumsal ofis tarafından desteklenen ve analiz edilen, her tesisten 100'ün üzerinde performans göstergesinin aylık ve yıllık raporlaması dahildir. Tüm otellerdeki sürdürülebilirlik ekipleri, yerel yönetmelikleri, kültür unsurlarını ve uygulamaları göz önünde bulundurarak kurumsal stratejinin uygulandığından emin olmaktadır. 

Otellerin bağlılığı 2009 yılından bu yana bazı cesaret verici sonuçların ve aşağıda belirtilen iyileştirmelerin elde edildiğini göstermektedir:

  • Misafir başına gecelik su tüketiminde %11 düşüş
  • Misafir başına gecelik CO2 miktarında %13 düşüş
  • Misafir başına gecelik enerji tüketiminde %13 düşüş

"Bizim için sürdürülebilirlik olmak yalnızca söylediklerinizle değil, yaptıklarınızla ilgilidir" diyor Swissôtel Hotels & Resorts'un Başkanı Meinhard Huck. "Hedeflerimiz, amaçlarımız ve performansımız konusunda açık ve dürüst olmak hedefimizidir ve tüm ortaklarımızla, misafirlerimizle ve ekip üyelerimizle diyaloğa açığız. Bu sürdürülebilirlik raporunun yayımlanması ile başka bir önemli kilometre taşına eriştik."

Swissôtel sürdürülebilirlik raporu Global Reporting Initiative (GRI) ile belirlenen raporlama yönergelerine uygun olup C Düzeyi kriterlerini karşılamaktadır. Ayrıca rapor SQS tarafından harici olarak doğrulanmıştır.

SWISSÔTEL HOTELS & RESORTS

Swissôtel Hotels & Resorts, (www.swissotel.com), ödüllü ve benzersiz bir delüks otel grubu olup, ünlü İsviçre konukseverliğini modern tasarım, kişiye özel hizmet, cazibe ve verimlilik ile birleştirmektedir. Popüler kaçamak destinasyonlarında ve şehir merkezlerinde yer alan oteller, iş ve alışveriş bölgelerine rahat ulaşım imkanı sağlamaktadır. Grubun İsviçre mirası sayesinde organizasyon yeteneği, ayrıntılara özen gösterileceği, emniyet ve üstün konuk deneyimi garanti edilmektedir.

Uluslararası otel zincirinin sahibi, dünya çapında Raffles, Fairmont ve Swissôtel markaları altında 102 otel ve tesisi bulunan lider global otel şirketlerinden FRHI Holdings Limited'dir. Şirket aynı zamanda Fairmont ve Raffles markalı Rezidansları, Gayrimenkulleri ve lüks özel rezidans kulüp tesislerini yönetmektedir.